Vlad Plahotniuc: PDM îşi reafirmă voinţa de reformă a clasei politice

PDM va promova cu insistenţă proiectul de lege privind introducerea sistemului de vot uninominal, dar şi pe cel privind lipsirea deputaţilor de imunitate, până la adoptarea lor finală de către Parlament.

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto fb.com/plahotniuc

Anunţul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în seara zilei de 12 aprilie, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al formațiunii, transmite IPN.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, promovarea celor două iniţiative a fost inclusă într-o rezoluţie, pe care au susţinut-o majoritatea membrilor CNP al PDM.

„PDM îşi reafirmă voinţa de reformă a clasei politice din R. Moldova prin introducerea votului uninominal şi eliminarea imunităţii parlamentare. De acum încolo, conducerea PDM are un mandat larg să promoveze aceste proiecte până la adoptarea lor finală. În perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu partenerii noştri din coaliţie pentru susţinerea votului uninominal în Parlament şi propunerii de eliminare a imunităţii parlamentare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului PDM, actualul sistem electoral este unul depăşit şi nu corespunde aşteptărilor oamenilor. Vlad Plahotniuc susţine că sondajele de opinie, dar şi semnăturile adunate de la cetăţeni, arată că oamenii nu doresc sa mai voteze liste de partid, dar deputaţi aleşi uninominal.

De asemenea, CNP al PDM a aprobat Codul de conduită al partidului și i-a ales în calitate de vicepreședinți ai formațiunii pe Andrian Candu, Alexandr Cauia, Valentina Buliga, Sergiu Sârbu, Marian Lupu, Serghei Iaralov, Cristina Balan, Valentina Stratan, Vladimir Vitiuc, Alexandru Botnari, Eleonora Graur și Vladimir Cebotari.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Curajos din partea PD-ul să înceapă această reformă a clasei politice despre care a vorbit pînă acum cu propriul partid, acum după curățenia care se procenizează aici, PD-ul își va consolida echipa, iar asta va aduce un mare plus valoare.

    Apreciază

  2. Cred ca Plahotniuc chiar isi doreste o schimbare spre bine in tara, daca vedem ca a ajuns CNA-ul sa aresteze pina si membrii PDM care ilncalca legea. Este un semnal pozitiv. Deci nu-mi ramine decit sa-i urez succes, atit lui, cit si la intreaga echipa din care face parte.

    Apreciază

  3. Ni prea mă intereasează oganigrama internă pe care se conduce partidul, eu vreau să vedem rezultate mai bune pentru că azcum sunt la conducere și vrem să vedem că se face regulă!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s