Armata nord-coreeană a amenințat vineri că va „devasta fără milă” Statele Unite ale Americii în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa, relatează Reuters.

Coreea de Nord

Foto: evz.ro

„Vom lansa cel mai dur și necruțător contraatac împotriva SUA și a forțelor care îi sunt vasale astfel ca agresorii să nu poată supraviețui”, se arată într-un comunicat al armatei nord-coreene citat de agenția oficială de presă de la Phenian KCNA.

Marți, regimul de la Phenian a acuzat SUA că au adus peninsula coreeană în pragul războiului prin desfășurarea în zonă a unei flotile ce cuprinde inclusiv un portavion. Această demonstrație de forță ordonată de președintele Donald Trump survine însă după ultimele teste cu rachete efectuate de armata nord-coreeană, iar Washingtonul a avertizat Phenianul că SUA ar putea recurge la atacuri preventive în cazul în care Coreea de Nord nu renunță la dezvoltarea programului nuclear.

Potrivit experților, armata nord-coreeană ar putea efectua un al șaselea test nuclear, imaginile captate din satelit sugerând că pregătirile nord-coreenilor pentru detonarea unei bombe atomice s-au încheiat. Testul nuclear s-ar putea desfășura sâmbătă, zi care coincide cu sărbătoarea denumită „Ziua Soarelui”, aniversarea fondatorului țării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un.

Agerpres

Reclame