JAFUL SECOLULUI. Sturza: Toată elita moldovenească este implicată

Igor Dodon se joacă cu focul, Vlad Plahotniuc este „liderul suprem” al Republicii Moldova, iar mai mulţi foşti şi actuali demnitari de rang înalt ar putea să ajungă la închisoare pentru „furtul miliardului”. Declaraţiile au fost făcute de fostul premier, Ion Sturza, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV Chişinău, transmite IPN.

Ion Sturza

Ion Sturza. Foto: fb.com/i.sturza

Referindu-se la şeful statului, Sturza a spus că acesta riscă să sfârşească în același mod ca fostul preşedinte ucrainean, Victor Ianukovici.

Dodon este o sculă utilă a propagandei ruseşti. El se joacă cu focul. Chiar dacă sunt mai puţini de 50 la sută, dar în Republica Moldova a mai rămas o categorie de cetăţeni, pentru care contează anumite valori. Şi această categorie este foarte activă. Să nu uităm că la alegerile prezidenţiale Maia Sandu, pe loc gol şi fără resurse, a luat un rezultat foarte bun”.

Ion Sturza a spus că mai mulţi foşti şi actuali demnitari de rang înalt trebuie să facă puşcărie pentru furtul din sistemul bancar. „Cei de la putere sunt implicaţi la sigur. Cred că în cele din urmă vom vedea foşti şi actuali preşedinţi la dubă. Ei trebuie să răspundă. Igor Dodon a fost finanţat de către Ilan Şor, el ştia sau nu că aceşti bani sunt furaţi? Petru Lucinschi, când a acceptat să ia bani pentru a cumpăra acţiuni, oare nu ştia ca aceşti bani sunt furaţi?”, a spus Ion Sturza.

„Toată elita moldovenească, și nu doar politică, este implicată în frauda bancară. Iar Shor stă în arest la domiciliu, se delectează în studioul lui porno de la ultimul etaj, în timp ce nişte profesori sau directori de şcoală ajung după gratii”, a declarat businessmanul.

Potrivit fostului premier, societatea moldovenească este cuprinsă de spaimă. „Oamenii se tem să vorbească. Mulţi sunt foarte stresaţi. Este un element psihologic declanşat de liderul suprem din Moldova, Vlad Plahotniuc”, a spus Sturza.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.