Parlamentul de la Chișinău i-a aprobat pe noii membri ai Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Astfel, preşedinte va fi Valeriu Chiţan, vicepreşedinţi – Iurie Filip şi Victor Captari, iar Viorel Miron va avea calitatea de membru.

Valeriu Chitan

Valeriu Chițan. Foto: moldpres.md

Potrivit reporterului agenţiei Infotag, candidaturile acestor membri ai Consiliului de administrație al CNPF au fost propuse de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Mandatele acestora au fost aprobate pentru cinci ani.

Deputata PCRM, Inna Şupac, s-a interesat de ce printre noii membri ai Consiliului de administrație al CNPF nu este nicio femeie. La această observaţie, speakerul a spus că în componenţa Consiliul este o femeie, Nina Dosca.


Fost ministru al Finanțelor: „Timpul unei reforme de anvergură nu mai are răbdare cu noi”


Noua conducere a CNPF a fost aprobată cu voturile a 53 de deputaţi. Andrian Candu i-a urat noii conduceri succese în supravegherea pieţei de capital.

Iurie Filip şi Victor Captari au fost anterior membri ai Consiliului de administrație al CNPF, însă mandatele acestora au expirat. După plecarea lui Artur Gherman din funcţia de preşedinte al CNPF, Iurie Filip, care deţinea funcţia de vicepreşedinte, a asigurat interimatul preşedinţiei.

Reclame