OPINIE. Dodon trebuie demis de urgenţă, iar Președinția – lichidată

Prin fraudă şi minciună. Dodonul a ajuns în cea mai înaltă funcţie de stat. Dar nici măcar nu-şi cunoaşte atribuţiile ca preşedinte. El în modul cel mai obraznic solicită atribuţii noi, pe care, ştiind că nu le va obţine, foloseşte deja actuala situaţie pentru justificarea ineficienţei viitoarei sale activităţi, scrie Valerian Grosu în „Literatura și Arta”.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

Iniţiativele dodoniste de schimbare a cursului istoriei naţionale, de reintroducere a studierii obligatorii a limbii ruse, de interzicere a spiritului unionist, sub pretextul falsei consolidări a „statalităţii” moldoveneşti, federalizarea republicii, politica de apropiere de fantomatica Uniune Euroasiatică, ne arată că e un preşedinte demagog care acţionează în detrimentul interesului firesc naţional, în conformitate cu interesele celui care a creat de facto acest stat – Rusia.

De aceea, preşedintele Dodon trebuie demis de urgenţă din funcţia pe care o deţine în mod ilegal, iar Instituţia Prezidenţială – lichidată. Milioanele economisite odată cu suprimarea Preşedinţiei ar fi bine să fie reorientate pensionarilor cu cele mai mici pensii, în primul rând, celor din agricultură.

Instituţia prezidenţială are în prezent un buget anual de circa 20 de milioane de lei şi circa 80 de angajaţi. Dodonul ia un salariu de 15.000 de lei lunar, consilierii săi – salarii de 12.000 de lei lunar. Tuturor acestora le-ar sta mai bine cu sapa în mână, dar nu în clădirea Preşedinţiei.

Acest nepreşedinte activează la toate capitolele, împotriva poporului, împotriva Republicii Moldova. Prin comportamentul lui de traseist politic, trădând interesele formaţiunilor politice în care s-a aflat, trădând chiar şi pe cel care l-a crescut, pe învăţătorul său Vladimir Voronin, Dodonul nu poate să ne reprezinte ca preşedinte cu credibilitate.

Prin urmare, acest aşa-zis socialist nu este preşedintele tuturor alegătorilor, precum a afirmat chiar la învestirea sa. De aceea, în prezent, noi, alegătorii, cerem demiterea lui din funcţia pe care a acaparat-o.

Cerem, totodată, Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, instituţiilor medicale europene şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să-l supună unui control riguros, vizând sănătatea psihică şi mintală a Dodonului, informând totodată de acest fapt şi Ministerul Sănătăţii din Federaţia Rusă.

Valerian Grosu, „Literatura și Arta”Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

6 răspunsuri

 1. Sa suga romanii Р*** ca Moldova nu-i a lor!

  Argumentul.info: Comentariu moderat!

  Apreciază

 2. Si cum va imaginati acest lucru? 🙂

  Apreciază

 3. prostii domnilor. pt ce atata cearta? Un singur popor suntem in orice stat am locui, fie el Romania, Moldova, Ungaria, ucraina, Serbia etc. Nu politica ne defineste, uneste sau desparte. La fel cum maghiari sunt si cei din Ungaria, Romania, Serbia etc. Am rezistat noi mii de ani aici impotriva multor forte adverse, vom rezista in continuare pana la sfarsitul umanitatii. Sa nu uitam ca pe pamanturile noastre a inceput civilizatia umana.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s