Atenţionarea medicilor despre pericolele meselor copioase de Paşti

În contextul sărbătorilor pascale, specialiştii Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău atenţionează asupra consecinţelor neplăcute în urma consumului exagerat de alimente cu un conţinut bogat de grăsimi. Există riscul de a dezvolta indigestie, pancreatită, gastroenterită sau alte afecțiuni.

Masa de Pasti

Foto: romaniatv.net

Pentru a nu afecta critic sănătatea şi a evita indigestia provocată de mesele copioase în perioada sărbătorilor pascale, medicii nutriţionişti recomandă substituirea prăjelilor cu produse gătite la grătar, iar pentru salate să se aleagă sosuri vegetale în loc de maioneză.

Pentru micşorarea efectului grăsimilor, trebuie consumate legume la orice masă. Importantă este respectarea regimului de alimentaţie cu intervalul între mese de cel puţin trei ore.

Un remediu simplu pentru a evita indigestia în urma consumului de ouă fierte este utilizarea ceaiului cu adăugarea a câte o lingură de oţet de mere şi miere de salcâm, inclusiv a ceaiurilor din ierburi. Pentru o digerare mai uşoară, se recomandă plimbările la aer liber.

În cazuri de apariţie a indigestiei cu simptome de greaţă, dureri în abdomen, diaree sau constipaţii, se recomandă consumul de lichide, cum ar fi supele de legume şi ceaiurile din plante şi ierburi, infuzia preparată din seminţe de in.

IPNCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s