R. Moldova va primi peste 18 mln de dolari pentru dezvoltarea domeniului agricol

R. Moldova va primi peste 18 milioane de dolari din partea Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD).  În acest sens, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Iurie Ușurelu, și președintele IFAD, Gilbert Houngbo, au semnat recent un Acord de finanțare privind implementarea proiectului de Reziliență Rurală ce prevede dezvoltarea domeniului agricol.

Agricultura_Moldova

Foto: Thierry Zoccolan / afp.com

Potrivit Serviciului de presă al MAIA, citat de Moldpres, bugetul asistenței din partea IFAD constituie 18,2 milioane de dolari SUA surse creditare, 500 de mii de dolari grant și cinci milioane de dolari grant adițional prin prisma Programului IFAD Adaptarea Agriculturii la Scară Mică.

Asistenţa va crea oportunități pentru facilitarea accesului la irigare, creșterea productivității terenurilor și dezvoltarea afacerilor, în special, orientate spre produse cu valoare adăugată.

În cadrul evenimentului, managerul de ţară al programelor IFAD, Tarek Kotb, a menționat că agricultura și sectorul de business constituie motorul creșterii și reducerii sărăciei în R. Moldova.

„Prin consolidarea rezistenței la schimbările climatice, îmbunătățirea oportunităților economice și dezvoltarea abilităților umane, IFAD tinde să ridice bunăstarea populației rurale și să diminueze sărăcia acesteia”, a spus Tarek Kotb.

La rândul său, Iurie Ușurelu a asigurat că „sursele oferite de IFAD vor fi utilizate eficient și vor fi orientate spre asigurarea unor rezultate tangibile, astfel încât tinerii agricultori și femeile din business-ul agricol să utilizeze din plin oportunitățile oferite de instrumentele financiare ale IFAD”.

Începând cu anul 2000, IFAD a oferit R. Moldova aproximativ 109 de milioane de dolari, bani de care au beneficiat peste 134 de mii de persoane.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.