A treia zi de Paști la Muzeul Satului

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează în Săptămână Luminată sărbătoarea „A Treia zi de Paști la Muzeu”. Pe data de 18 aprilie, la Muzeul Satului, va fi vernisată o expoziție cu vânzare de produse pascale tradiționale și lucrări ale meșterilor populari, dar și un program de cântece bisericești pascale, transmite IPN.

Pasti_muzeu

Foto: ipn.md

Programul de cântece pascale și creații folclorice va fi susținut de Corul Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă din Chișinău și de alte coruri parohiale din capitală. De asemenea, vor evolua ansamblul „Ștefan-Vodă”, conducător artistic Tudor Ungureanu din Căpriana și Ansamblul Folcloric „Floare de cireș”, condus de Pavel Balaur din Ruseștii Noi, Ialoveni. Cu un program muzical va veni și solista orchestrei „Folclor”, Viorica Moraru, dar și interpretele de muzică populară Marina Coptu și Dina Vrăjmașu.

Evenimentul va avea loc în curtea bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, între orele 11.00 și 15.00. Intrarea este liberă.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.