FMI a îmbunătățit prognoza creșterii economice a R. Moldova

Creşterea economică a R. Moldova în anul 2017 va fi una din cele mai înalte în spaţiul postsovietic şi va constitui 4,5%. Despre aceasta se arată în noul raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI) „Perspectivele economiei mondiale” (World Economic Outlook), realizat pentru adunarea anuală a FMI la Washington.

FMI

Foto: reuters.com

Potrivit Infotag, în raportul precedent, din octombrie 2016, FMI a prognozat pentru acest an o creştere a PIB al Moldovei de 3%.

Pentru anul 2018 FMI anticipează o creştere a economiei Moldovei de 3,7%.

Prognoza inflaţiei în Moldova însă a fost revizuită în creştere, de la 4,4% până la 5,5% pentru anul curent. Pentru anul viitor FMI prognozează o inflaţie de 5,9%.

În raportul din ianuarie „Perspectivele economice globale – 2017”, Banca Mondială a prognozat o creştere a economiei R. Moldova de 2,8%, în condiţiile în care economia mondială este estimată la 2,7%.

Potrivit prognozelor Ministerului Economiei, în anul 2017 economia naţională va creşte cu 3,5% după un scenariu pesimist şi cu 6,5% după un scenariu optimist. Despre aceasta a declarat în martie vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc, care consideră că creşterea va fi atinsă din contul dezvoltării agriculturii, industriei, serviciilor şi majorării impozitelor la importuri.

În anul 2016, PIB al R. Moldova a depăşit cele mai îndrăzneţe prognoze, majorându-se până la 4,1%.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

4 răspunsuri

  1. Nici nu imi vine a crede! Cu vreun an in urma eram in criza politica si economica, in tara era haos si parea ca nu mai avem sperante, iar acum situatia chiar merge spre bine.

    Apreciază

  2. Inca sa nu mai avut un presedinte care sa incurce itzele cu Rosia lui, in genere era sa fie bine

    Apreciază

  3. Dar cel mai tare ar putea avea efect chiar cresterea economica a RM , anume acele reforme care inca nu au fost in final implimentate.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Știrile dimineții: Ninsorile vor afecta grav recolta de legume și fructe - moldNova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.