Inspectoratul Național de Patrulare atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă.

Ninsoare_aprilie (1)

Foto: politia.md

În R. Moldova sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj.

Oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe cât posibil atât cu maşinile, cât şi pe jos.

Precizăm că, de când a început viscolul şi până în prezent, peste 177 de unităţi de transport au fost deteriorate de arbori din cauza ninsorilor, pe trasee fiind blocate 102 vehicule.

Totodată, din cauza nerespectării de către conducătorii auto a cerințelor Regulamentului circulației rutiere (deplasarea cu cauciucuri de vară, neajustarea vitezei de deplasare, nerespectarea și neajustarea distanței între vehicule) au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere, soldate cu două persoane traumate și două accidente cu implicarea unităților de transportare a călătorilor din raioanele Sângerei și Șoldănești. De asemenea, ca rezultat al condițiilor climaterice nefavorabile au fost înregistrate 13 cazuri de traumatizare a cetățenilor.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități de asigurare a securității circulației rutiere şi a ordinii publice 1701 de polițiști şi 215 de echipe mobile.

Poliția amintește că, în cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de poliție sau apelați la numerele de urgență 901, 902.

Reclame