Peste 80 de localităţi, fără energie electrică

Peste 80 de localităţi din UTA Găgăuzia și raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Cahul și Cantemir rămân fără energie electrică. Mai mult de 20 de echipe de intervenţie operativă continuă lucrările de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale.

Energie electrica

Foto: moldpres.md

Conform datelor operative, continuă lucrările de reparație a stațiilor electrice din satele Gotești (Cantemir) și Chircani (Cahul), care asigură cu energie electrică majoritatea localităților din sudul republicii.

Ministerul Economiei îndeamnă populația din localitățile afectate de calamități să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații și asigură că satele și orașele respective vor fi reconectate la energia electrică în cel mai scurt timp.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), continuă lucrările de defrișare și lichidare a consecințelor ninsorii. În municipiul Chișinău s-a lucrat şi ieri în toate sectoarele, la fel s-a acționat şi în raioanele de sud și centru. Au fost deblocate peste o mie de curți, teritorii ale mai multor instituții, dar și străzi. Mai mult, reprezentanți ai Apelor Moldovei, în comun cu SPCSE au evaluat starea barajelor unor iazuri din raionul Basarabeasca, Taraclia și Nisporeni.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s