Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 18-24 aprilie, circa 297 milioane lei, fiind perfectate per total 5.809 de declarații vamale.

serviciul-vamal_vama_vamesi

Foto: customs.gov.md

Potrivit Serviciului Vamal, în perioada de referință, au fost relevate 30 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 22 cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 145.718 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 66.421 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 12.071 și respectiv 10.998 de traversări.

Pentru comparație, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 10-16 aprilie, circa 403,2 de milioane de lei.

Reclame