În Săptămâna Luminată, veniturile încasate la Vamă au scăzut

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 18-24 aprilie, circa 297 milioane lei, fiind perfectate per total 5.809 de declarații vamale.

serviciul-vamal_vama_vamesi

Foto: customs.gov.md

Potrivit Serviciului Vamal, în perioada de referință, au fost relevate 30 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 22 cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 145.718 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 66.421 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 12.071 și respectiv 10.998 de traversări.

Pentru comparație, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 10-16 aprilie, circa 403,2 de milioane de lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Ce sa-i faci daca in aceasta perioada lumea s-a odihnit mai mult si nu prea a transportat nimic. Deci era de asteptat, acesta este un fenomen normal. Important ca Vama acum a inceput sa activeze mult mai eficient ca inainte.

    Apreciază

  2. Multe firme nu au lucrat, drumurile au fost blocate din cauza ninsorilor, iar asta și a cauzat așa venituri mici, cel ăuțin ointuiesc eu asta!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.