Viceprimarul Grozavu, reținut pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată

Viceprimarul municipiului Chişinău Nistor Grozavu este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost escortat la CNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

Nistor Grozavu

Nistor Grozavu. Foto: privesc.eu

În același dosar sunt vizați milionarul Alexander Pinchevski și Igor Gamrețchi, șeful Direcției transport.

Precizăm că astăzi ofițerii CNA au efectuat percheziţii în dosarul parcărilor cu plată care urmează a fi amenajate la Chișinău.

CNA a deschis încă în 2015 un dosar penal cu privire la amenajarea parcărilor cu plată pe teritoriul municipiului Chişinău.

Pentru după-amiaza zilei de astăzi, Primăria Chişinău are planificate dezbateri publice ale proiectului „Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău”.

Potrivit legii, săvârşirea de către o persoană publică a unor acţiuni care depăşesc în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 650 la 1.150 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.