Hotărârea ce prevede majorarea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real de la 1 mai curent va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial al R. Moldova.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Conform documentului, citat de Moldpres, salariul minim garantat în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică), va fi majorat de la 1 mai 2017 cu 280 de lei, până la 2380 lei pe lună. În prezent, salariul lunar minim garantat este de 2100 lei.

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real se reexaminează anual de Guvern, în funcţie de creşterea sumară anuală a indicelui preţurilor de consum şi a ratei de creştere a productivităţii muncii. În anul curent a fost luată în calcul o rată a inflației de 6,4 la sută, o rată de creștere a valorii adăugate brute cu 4,8 la sută, o descreștere a numărului scriptic mediu al salariaţilor în anul 2016 față de anul 2015 cu doi la sută.

Conform legii în vigoare, salariul lunar al unui angajat nu poate fi mai mic decât cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real.

Reclame