Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. O decizie în acest sens a fost pronunţată vineri seară de magistraţii Judecătoriei Chişinău. Încheierea este cu drept de atac în termen de trei zile.

Iurie Chirinciuc

Iurie Chirinciuc. Foto: shok.md

Menționăm că, ministrul Chirinciuc nu a fost prezent la ședința de judecată. Sergiu Cârlig, avocatul ministrului, a declarat că acesta este un drept procedural. Întrebat dacă va fi contestată decizia de astăzi, Cârlig a răspuns că urmează să se consulte cu clientul său.

„În prezent este greu de spus ce va urma. S-a aplicat o măsură preventivă pentru 30 de zile. Abia este început de cale”, a comunicat avocatul Sergiu Cârlig, citat de trm.md.

Bănuitul Chirinciuc se va afla în Penitenciarul nr. 13 până pe 27 mai.

Amintim că patru funcţionari de la MTID, inclusiv ministrul Chirinciuc, au fost reţinuti pe 27 aprilie, în urma unor percheziţii desfăşurate de Centrul Național Anticorupție şi procurori la domiciliile şi birourile acestora. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de pușcărie.

Anunțuri