„PDM este proactiv, că monopolizează spațiul public prin teme care îi aparțin. Acesta propune societății temele sale și nu este nevoit să răspundă la niște inițiative ale opoziției, ci forțează opoziția și întreaga societate să discute despre ceea ce realizează PDM. Este o mișcare tactică inteligentă”, a remarcat comentatorul politic Vlad Țurcanu în emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: radiochisinau.md

În opinia analistului, „PL acum este într-o situație în care a fost pe timpuri PLDM. A avut poate naivitatea să creadă că nu va fi trecut prin același malaxor în care a încăput și liderul PLDM de pe atunci, Vlad Filat”. În rândul doi, potrivit lui Vlad Țurcanu „putem vorbi deja, după o serie de rețineri și arestări în lanț, despre un fel de undă verde pe care a primit-o CNA pentru a investiga acțiuni de corupție săvârșite de demnitari de rang înalt”.

„Liberalii poate au crezut că sunt intagibili și unii poate dintre ei s-au bucurat atunci când tăvălugul a venit peste PLDM și liderul acestuia. Jocul politic este nemilos, iar interesele nu țin seama de nici o înțelegere anterioară”, a mai remarcat Vlad Țurcanu.

Reclame