Uniunea Europeană nu va mai acorda asistență R. Moldova în procesul de implementare a Acordului de Liber Schimb, Comprehensiv și Aprofundat (DCFTA).

Granturi_economie_agricultura

Foto: agrobiznes.md

După o perioadă de trei ani, s-a încheiat proiectul finanțat de UE de asistență pentru instituțiile și mediul de afaceri din R. Moldova, informează Ministerul Economiei, citat de Radio Chișinău.

În această perioadă a fost consolidată capacitatea sectorului public și privat în procesul de proiectare și selectare a politicilor de armonizare legislativă la standardele europene, de coordonare, implementare, comunicare, monitorizare și evaluare a politicilor, a declarat ministrul Economie, Octavian Calmâc.

Ambasadorul UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a estimat că proiectul a fost realizat cu succes, inclusiv a fost înregistrată o creștere de până la 65% a exporturilor moldovenești spre piața europeană. Exportul produselor agricole a crescut cu 30 la sută, a mai spus Ambasadorul UE la Chișinău.

Proiectul de asistență pentru implementarea DCFTA a avut o durată de 41 luni și un buget de 2.8 milioane de euro oferiți de Uniunea Europeană.

Anunțuri