Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii au anihilat o schemă de introducere ilegală în R. Moldova a mărfurilor de larg consum, în proporții deosebit de mari. Este documentat un locuitor al orașului Râșcani, care organiza procurarea bunurilor nedeclarate și gestiona lanțul logistic.

Contrabanda

Foto: customs.gov.md

Potrivit informațiilor deținute de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, persoana implicată introducea bunurile pe teritoriul R. Moldova prin eludarea controlului vamal sau tăinurea de la acesta. Mărfurile erau destinate comercializării în punctele comerciale din orașul Râșcani, fără întocmirea documentelor fiscale.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor operate la punctele comerciale deținute de către contravenient, angajații vamali au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum în asortiment, valoarea consolidată a cărora se estimează la circa 400.000 de lei. Serviciul Vamal menționează că bunurile erau introduse în țară în proporții relativ medii, astfel încât valoarea acestora să nu depășească 100.000 de lei, iar în cazul depistării de către organele de control, contravenientul risca doar aplicarea unei amenzi și reținerea bunurilor.

Anunțuri