Investiţie turcă de 2 milioane de euro la Comrat

Aflaţi în vizită la Comrat, premierul Pavel Filip şi omologul său turc Binali Yildirim au participat la ceremonia de aşezare a primei pietre la temelia hotelului „Chateau Comrat”.

Vlah-Yildirim-Filip

Foto: gov.md

Premierul Filip a declarat că astfel de exemple sunt cele mai bune instrumente de a convinge şi alte companii străine să investească în R. Moldova, contribuind inclusiv la dezvoltarea turismului. „Mă bucur nespus că frumuseţea naturală a meleagurilor noastre şi ospitalitatea tradiţională a oamenilor care formează marea familie a poporului Republicii Moldova inspiră investitorii străini la idei şi proiecte frumoase”, a menționat Pavel Filip.

La rândul său, premierul Yildirim a subliniat că investiţiile oamenilor de afaceri turci în R. Moldova au depăşit 300 de milioane de dolari SUA. „Hotelul al cărui temelie o punem astăzi este un exemplu al relaţiilor economice dintre R. Moldova şi R. Turcia, care sunt în creştere. Orice investiţie înseamnă crearea locurilor de muncă, ceea ce poate servi drept motivaţie pentru tineri să rămână în ţară”.

Proiectul hotelului „Chateau Comrat” constituie o investiţie de 2 milioane de euro a antreprenorilor turci şi este planificat a fi finalizat în decurs de un an şi jumătate.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.