Vasile Munteanu

Vasile Munteanu. Foto: fb.com/vasile.munteanu

Vai ş-amar de capul nostru…

  1. Marcăm Ziua Europei cu panglica sf. Gheorghe în piept…
  2. În timp ce ţările europene sărbătoresc ziua unităţii, păcii şi a reconcilierii, la noi, cu „mare succes”, ţintind interese politice, şi o tabără, şi alta, continuă să dezbine societatea…
  3. În timp ce pe malul stâng armata de ocupaţie mărşăluieşte prin centrul oraşului Tiraspol, comandantul Suprem al Forţelor Armate ale Republicii Moldova, stând de-a dreapta ţarului, admiră parada celor care menţin sub papucul lor 11 la sută din teritoriul suveran al statului pe care cel care se fotografiază vajnic pe coridoarele Kremlinului, cu şampania în mână, ar trebui să-l reprezinte cu demnitate, dar nu să se închine, jurând vasalitate.
  4. Ziua de astăzi, cu regret, a demonstrat că e departe ziua când vom depăşi criza identitară şi vom conştientiza că nu poţi sărbători ororile, crimele, foametea, deportările, ci trebuie cinstită memoria tuturor celor care au fost înghiţiţi de acel război.
  5. Acest 9 mai a lăsat un gust amar… Nu putem pretinde că ştim ce înseamnă a fi european. Nu vă mai jucaţi cu sentimentele oamenilor, şi aşa necăjiţi de griji şi de nevoi.
  6. Mulţi au fost, mulţi au văzut, dar puţin au înţeles ce s-a întâmplat, de fapt, astăzi, la Chişinău. Amalgamul evenimentelor şi mesajelor a întunecat şi mai mult minţile oamenilor… Haideţi să învăţăm să marcăm evenimente istorice sau date care şi-au lăsat urme adânci în istorie, în mod civilizat şi sincer… Sărbătorile trec, problemele rămân…

La Mulţi Ani România (140 de ani de la proclamarea Independenţei) la Mulţi Ani Europa! Memorie veşnică celor care au căzut în lupte pentru o Europă Unită şi Paşnică, şi nicidecum pentru o lume în care cineva poate intra în ograda vecinului, ameninţându-l cu arma, oricând îi pohteşte sufletul sau mintea bolnavă.

Vasile Munteanu

Reclame