Votul uninominal: ministrul Justiției, încolțit de o deputată comunistă

În timp ce ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, susţine că, prin schimbarea  sistemului electoral, PDM va realiza dorinţa a cel puțin 850 de mii de cetățeni cu drept de vot, deputata comunistă, Elena Bodnarenco, consideră că numărul de semnatari invocat de către democraţi nu este real. Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Partide politice_lideri

Foto: politics.md

„Partenerii europeni care pun condiţii referitor la schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova apără interesele unor actori politici de la Chişinău, care le sunt apropiaţi. Noi nu putem să ignorăm interesele a 850 de mii de cetăţeni, care au dorit această schimbare. În prima lectură au votat pentru sistemul electoral mixt 74 din cei 82 de deputaţi prezenţi în sală. Aceasta vorbeşte despre atingerea unui consens larg”, a declarat Cebotari.

Elena Bodnarenco consideră că democraţii trişează atunci când spun că pentru votul uninominal au semnat 850 de mii de moldoveni. „Am avut astăzi o întrevedere cu experţii Comisiei de la Veneţia. Cred că partenerii străini îşi dau seama despre ce se întâmplă în Republica Moldova, că aceasta a devenit un stat capturat, cu o democraţie bolnavă. Un sondaj serios arată că 71 la sută din respondenţi consideră că statul este capturat. Aşa că nu cred că au semnat 850 de mii pentru votul uninominal”, a spus deputata PCRM.

La rândul său, deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat în cadrul emisiunii că socialiştii au venit cu iniţiativa privind sistemul electoral mixt pentru a-i împiedica pe democraţi să implementeze uninominalul: „PDM avea să voteze uninominalul. Noi am venit cu ideea sistemului mixt pentru a salva partidele”.

IPNCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. Comuniștii deja aberează peste măsură! Minsitrul justiției poate fi liniștit. Votul uninominal sau chiar mixt va fi aprobat de Comisia de la Veneția iar opoziția va rămîne cu buza umflată ca totdeauna!

    Apreciază

  2. Ultimile cinci sondaje realizate în țară demonstrează clar că oamenii vor să schimbe sistemul electoral și să-și aleagă deputații pe cale directă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.