Bashar al-Assad nu are de gând să facă vreun pas înapoi

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a dat asigurări că nu va face niciun pas înapoi în confruntările cu inamicii, propunându-le grupurilor insurgente să predea armele şi să se angajeze într-un proces de reconciliere, informează Reuters, citat de Mediafax.

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad. Foto: mediafax.ro

Într-un interviu acordat postului belarus ONT, Bashar al-Assad a promis delimitarea clară a zonelor de securitate stabilite cu Rusia, Turcia şi Iranul.

Bashar al-Assad a subliniat că va continua, alături de mişcarea şiită Hezbollah şi cu susţinerea Iranului, luptele împotriva grupurilor insurgente şi teroriste.

Liderul regimului autoritarist de la Damasc a explicat că instituirea zonelor de securitate reprezintă o oportunitate pentru insurgenţi să predea armele şi să ajungă la un proces de reconciliere.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.