Ziua Europei

Foto: fb.com/ParliamentRM

Parlamentul de la Chișinău organizează mai multe activități cu ocazia Zilei Europei, în perioada 5-13 mai curent.

Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) au organizat, în colaborare cu autoritățile locale din Edineț, Leova și Orhei sesiuni de informare și acțiuni publice dedicate Zilei Europei.

OTIP Orhei a  organizat activități de informare cu genericul „Ziua Europei în clasa mea” împreună cu elevii Liceului Teoretic „Ion Luca Caragiale” din localitate. Cu acest prilej, la Gimnaziul din orașul Cupcini a avut loc un careu festiv, în cadrul căruia elevii au prezentat postere, poze, desene și informații despre Uniunea Europeană, iar angajații OTIP Edineț le-au vorbit tinerilor despre acțiunile Parlamentului pentru parcursul European al R. Moldova.

La Leova, serbarea Zilei Europei a început cu acțiunea publică „Europa pentru Moldova”, organizată de OTIP Leova în colaborare cu autoritățile publice locale, Direcția raională cultură, Asociația voluntarilor „Euro club” și consiliul raional al tinerilor. Agenda evenimentelor a cuprins concursul cu premii „Să cunoaștem valorile europene și să le promovăm”, concursul de desene pe asfalt cu genericul „Europa pentru Moldova”, concert cu participarea colectivelor artistice din oraș, recitaluri de poezie și cântece în limbile română, franceză și engleză, cursă de ciclism, multă muzică și voie bună.

Cele patru Oficii teritoriale de informare ale Parlamentului R. Moldova continuă să organizeze activități dedicate Zilei Europei în diferite localități ale republicii.

La  OTIP Comrat,  săptămâna dedicată Zilei Europei include un șir de sesiuni de informare în instituțiile de învățământ. În cadrul acestora liceenii și-au exprimat opiniile despre Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE, au discutat despre priorități, avantaje și șanse pentru R. Moldova.

La 13 mai, în premieră, Parlamentul R. Moldova va participa la „Orășelul European”, organizat tradițional de către Delegația UE în R. Moldova în parteneriat cu autoritățile publice și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră. Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, cu începere de la ora 13.00.

Reclame