Infracțiuni PENALE grave atribuite lui Chirtoacă și Ghimpu

Primarul general al mun. Chișinău, liberalul Dorin  Chirtoacă, și unchiul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, „au patronat, în ultimii 10 ani, cele mai monstruoase nelegiuiri, menite să-i inculpe penal şi să-i trimită după gratiile puşcăriei pentru ani grei”, scrie Mihai Conțiu în „Moldova Suverană”.

Mihai Ghimpu_Dorin Chirtoaca

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Foto: abcnews.md

Potrivit lui Conțiu, Chirtoacă și Ghimpu „nu numai că au prădat instituţiile statului, agenţi economici sau persoane particulare, dar şi-au băgat mâinile şi în fonduri europene, căci, nu-i aşa?, sunt proeuropeni”. Mai mult, gazetarul mai scrie că cei doi liberali de vază „i-au înşelat şi pe unii români de pe urma cărora au profitat politic şi economic”, iar asta „în numele unui unionism de mascaradă”.

Conțiu subliniază că primarul Chirtoacă și „mentorul” său, Ghimpu,  „au în cârcă suficiente infracţiuni penale grave care pot fi încadrate la capitolul «subminarea economiei naţionale», dar mai pot fi acuzaţi şi de atentate la interesele naţionale prin participarea directă sau indirectă la fraudarea de fonduri europene, deturnarea şi compromiterea parcursului proeuropean al ţări prin abuz în funcţie etc.”.


Mihai Contiu

Mihai Conțiu

Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care l-a adulat deschis mai cu seamă când acesta din urmă a fost la putere. Atunci, Conțiu susținea că a fost timp de opt ani ofițer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) al României. Ca reacție, potrivit sursei citate, biroul de presă al SIE a comunicat că nu dorește să comenteze afirmațiile lui Conțiu, susținând că personajul respectiv nu este credibil. Ulterior, după prăbușirea regimului Voronin, Conțiu ar fi trecut prin câteva „metamorfoze”: după ce l-a „spălat” o vreme pe fostul premier Vlad Filat, în prezent condamnat la pușcărie pentru corupere pasivă și trafic de influență, acum îl „servește” cu patimă pe „președintele tuturor” Igor Dodon, acuzat de trădare de Patrie, după ce a participat, alături de Putin, la parada de 9 mai din Moscova, în timp ce raioanele R. Moldova din stânga Nistrului sunt ocupate de Federația Rusă.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , ,

2 răspunsuri

 1. Da las-o mai moale măi Dabija
  După ce-i jucat cu Plaha bâja,
  Mai ridică-ți bernevicii
  Că te mănâncă puricii!

  Apreciază

 2. Totuși gomicul ăsta, rătăcit de peste Prut, exagerează. Nu puteau niște retardați ca Ghimpu și netotul să facă chiar atâtea!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.