Un zăcământ uriaș de gaze descoperit în județul Buzău, România, ar putea asigura consumul pentru întreaga țara pe o perioadă de 3 ani. Exploatarea a început deja, iar premierul și miniștrii de resort vorbesc despre ambiția României de a deveni un jucător important pe piața de energie.

aragaz_gaze naturale

Foto: capital.ro

Ironia este însă că localitatea care adăpostește cel mai mare zăcământ descoperit în ultimii 30 de ani nu este racordată la gaze.

De pe platforma Caragele, din comuna buzoiană C.A. Rosetti, se pot exploata între 25 și 27 de miliarde de metri cubi de gaz. Valoarea zăcământului este estimată la 4 miliarde de dolari, iar faza de explorare a fost deja depășită, s-a trecut la exploatare.

Până la momentul în care România va deveni un hub energetic regional mai sunt însă lucruri de rezolvat.

Cea mai mare ironie este  faptul că localitatea C. A Rosetti nu e conectată la gaze. Cauza, spune ministrul Energiei, nu are legătură cu resursele, ci cu lipsa banilor.

Premierul Sorin Grindeanu spune însă că prin vizita sa la fața locului a vrut să dea un semnal pentru industrie, astfel încât România să ajungă să își folosească resursele naturale și în beneficiul cetățenilor.

Știrile TVR

Reclame