Ultimii „samurai” în Parlamentul de la Chișinău

Una dintre cele mai mari fracțiuni din Parlamentul R. Moldova, care a ocupat în urma alegerilor legislative din noiembrie 2014 locul doi după numărul de mandate, riscă să fie desființată. 

parlamentul-republicii-moldova

Foto: fb.com/ParliamentRM

Este vorba despre fracțiunea PLDM. Liberal-democrații au obținut, după scrutinul din 2014, 23 de mandate în Parlamentul R. Moldova, după PSRM, care a intrat în forul legislativ cu 25 de deputați, notează Sputnik.

Fracțiunea PLDM era urmată, după numărul de mandate, de comuniști – cu 21 de deputați, PD – cu 19 mandate și PL – cu 13 deputați.  Acum în fracțiunea PLDM au mai rămas, deocamdată, cinci deputați. Este vorba despre Tudor Deliu, Iurie Țap, Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu și Grigore Cobzac. Ultimul deputat, care a intrat în Parlament pe listele PLDM după ce Liliana Palihovici și-a depus mandatul, a anunțat că va face parte din grupul deputaților neafiliați. Tudor Olaru a declarat la ultima ședință a Parlamentului că va susține inițiativele bune, cu parcurs european și care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Astfel, din 23 de mandate la începutul actualei legislaturi a Parlamentului, fracțiunea PLDM a rămas doar cu 5 deputați. Potrivit Regulamentului Parlamentului, fracțiunea își încetează existența dacă numărul membrilor ei este mai mic de 5 sau dacă fracțiunea înaintează o rezoluție în acest sens.

Popularitatea PLDM a scăzut vertiginos după ce liderul acestei formațiuni, Vlad Filat, a fost învinuit și condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă și trafic de influență, subliniază sursa citată.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

  1. ultimii idioti utili, care incearca cu orice pret sa-i spele imaginea lui Filat si sa promoveze interesele Maiei Sandu, or se tem ca ramasi fara imunitate intr-o buna zi, au sa aiba de discutat cu CNA-ul!

    Apreciază

  2. Fuge lume ca dracu de tămîie de acest partid, nu vor oamenii să fie asociați cu hoții miliardului, le este pur și simplu rușine să mai fie de partea hoților pe care Filat îi adăpa din miliardul de la BEM

    Apreciază

  3. Dar voi ce ati crezut, ca deputatii PLDM vor sa fie asociati cu Filat si cu schemele murdare pe care le-a facut?

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Gestul neașteptat al lui Viorel Cibotaru și neajunsul PLDM – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.