Tineretul Liberal a organizat astăzi un flashmob în faţa Preşedinţiei R. Moldova. Ei i-au adus în dar şefului statului 30 de arginţi. Potrivit lor, cu aceşti bani, Igor Dodon încearcă să vândă ţara noastră Federaţiei Ruse, făcând referire la faptul că astăzi se împlinesc 205 ani de la anexarea Moldovei de către Imperiul Rus. În replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui i-a făcut pe liberali agramaţi, pentru că nu ar cunoaşte istoria.

Igor Dodon_Vladimir Putin

Igor Dodon și Vladimir Putin. Foto: fb.com/dodon.igor

„Prin acțiunile sale de 9 mai, în momentul în care pe teritoriul R. Moldova defilau armate străine, armata Federației Ruse defila la Tiraspol, ne-președintele nostru în loc să condamne aceste acțiuni, el era alături de dușmanii noștri”, a declarat președintele Tineretului Liberal al sectorului Ciocana, Ilie Crețu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui i-a acuzat pe liberali că nu ar cunoaşte istoria. „Habar nu au de istorie, dar am văzut și incoerență în logica gândirii. Probabil singura greșeală în acest pact a fost că Moldova nu a ieșit din acest pact cu granițele teritoriului istoric”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban.

Acţiunile preşedintelui au fost condamnate şi de membrii Asociaţiei obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), care spun că ziua de 9 mai ar trebui să fie o zi de doliu sau o zi a păcii, dar să nu fie sărbătorită victoria. Președintele ODIP, Vlad Bileţchi, a condamnat şi comportamentul socialiştilor. El afirmă că a fost intimidat de deputatul socialist Vladimir Odnostalko, pe motiv că a purtat tricolorul la piept. La rândul său, deputatul PSRM a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Pe 16 mai, acum 205 ani, Principatul Moldovei a fost cedat Imperiului Rus de către Imperiul Otoman în cadrul tratatului de Pace de la Bucureşti.

trm.md

Reclame