Circa 19.500 de elevi vor susține examenele de bacalaureat (BAC) în acest an. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare (ANCE), Anatol Topală.

Bacalaureat

Foto: libertatea.ro

Topală a specificat că examenele se vor desfășura în aceleași condiții ca și în anii precedenți. „Elevii vor susține examenele de bacalaureat sub supravegherea camerelor video. Totodată, pentru desfășurarea sesiunii au fost pregătite 93 de centre de BAC”, a spus Topală, ciitat de Moldpres.

Conform unui Ordin al ANCE, elevii care studiază la profilul real vor susține examenele la limba și literatura română (alolingvii), limba de instruire, limba străină și matematica. Drept discipline școlare propuse spre alegere pentru proba de BAC la solicitare au fost înaintate: geografia, fizica, chimia, biologia, istoria românilor și universală, informatica și limba ucraineană/bulgară/găgăuză.

Elevii care studiază la profilul umanist vor susține examenele la limba și literatura română (alolingvii), limba de instruire, limba străină și istoria românilor și universală. Drept discipline școlare propuse spre alegere pentru proba de BAC la solicitare au fost înaintate: geografia, fizica, chimia, biologia, matematica și informatica.

Totodată, în document se precizează că primul examen îl vor susține alolingvii la limba și literatura română, cel de-al doilea examen va fi limba de instruire, cea de-a treia probă va fi susținută la matematică sau la istoria românilor și cea universală, în dependență de profilul studiat, și ultimul examen va fi la disciplina solicitată de elevi.

Sesiunea de BAC se va desfășura în perioada 2-20 iunie curent.

Reclame