Subiectul abuzurilor din partea instituţiilor statului asupra agenţilor economici şi importanţa combaterii acestui fenomen pentru dezvoltarea economiei R. Moldova  a fost abordat de către premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Şeful Executivului a menţionat că a primit informații din care rezultă că autorităţile exercită presiuni asupra întreprinzătorilor, favorizând, în acelaşi timp, pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal. Drept exemplu, premierul Filip a adus în atenţie comercializarea ilegală a alcoolului şi accesibilitatea procurării băuturilor alcoolice fără mărci de acciz, accentuând necesitatea eliminării fenomenului contrabandei pentru a oferi condiţii egale tuturor agenţilor economici.

Totodată, Pavel Filip a accentuat importanţa intervenţiei prompte în lupta cu salariile în plic şi economia tenebră. „În R. Moldova noi nu vom fi în stare să avem o dezvoltare economică şi nu vom putea să achităm pensii decente, salarii, să facem investiţii în infrastructură atât timp cât nu vom lucra în cadrul legal”, a menţionat șeful Guvernului.

Premierul Filip a solicitat instituţiilor statului să îşi concentreze eforturile în vederea soluţionării problemelor existente şi atragerii la răspundere a persoanelor care activează în afara legii. „Vreau să mă clarific în această situaţie, să vedem de ce avem abuzuri faţă de cei care lucrează legal şi nu atragem atenţia la cei care activează ilegal. Voi fi foarte categoric. Vom merge ferm înainte pentru a impune regulă”, a declarat premierul.

Reclame