Posibilă prezență militară rusă la punctele de trecere transnistrene

Pretinsul ministru de externe al autoproclamatei republici moldovenești nistrene (rmn), Vitali Ignatiev, nu exclude că „Transnistria va face un apel către Rusia de a plasa reprezentanţi ruşi în calitate de forţă ce asigură măsurile de securitate la punctele de trecere de la frontieră”.

Vitali Ignatiev

Vitali Ignatiev. Foto: mfa-pmr.org

Despre aceasta separatistul Ignatiev a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti, citat de Infotag. În interviu, pretinsul ministru separatist comentează intenţia Chişinăului şi Kievului de a crea puncte de trecere comune pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

„Consecinţele vor avea caracter fatal, plus factorul securităţii. Aceasta în condiţiile în care la frontiera de est a Transnistriei vor apărea forţele moldoveneşti. Cine va garanta că nu vor fi diferite provocări – e o întrebare deschisă”, a spus Ignatiev.

Potrivit lui, aceste acţiuni „complică şi mai mult situaţia, subminează încrederea şi vor duce la escaladarea situaţiei”.

„Desigur, în această situaţie trebuie să asigurăm cumva securitatea şi să primim anuite garanţii internaţionale suplimentare. Nu exclud că Transnistria va face un apel către Rusia, care este un garant al păcii şi securităţii pe malurile Nistrului, un mediator responsabil în procesul de negocieri şi care respectă consecvent toate acordurile, principiile şi procedurile procesului de negocieri”, a spus Ignatiev.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Ucraina ia în consideraţie posibilitatea închiderii punctelor de control la frontiera cu R.Moldova pe segmentul transnistrean « CER SI PAMANT ROMANESC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s