Parlamentul Republicii Moldova va organiza, în premieră, acțiuni dedicate Zilei Parlamentului. Evenimentele vor avea loc în perioada 20 – 23 mai, transmite IPN.

parlamentul-republicii-moldova

Foto: fb.com/ParliamentRM

Potrivit unui comunicat al Legislativului, o primă acţiune din şirul celor programate va avea loc sâmbătă, 20 mai, cu participarea la „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Două mașini de epocă din garajul Parlamentului vor fi expuse în premieră publicului în curtea Muzeului Național de Istorie. Ulterior, acestea vor fi transportate în scuarul din fața clădirii Parlamentului.

Luni, 22 mai, vor fi organizate trei ateliere de lucru în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Aproape 80 de tineri s-au înregistrat pentru a participa la ateliere, unde se va dezbate unui proiect de lege despre egalitatea de șanse şi se va simula exercițiului de vot. Ulterior, în sala de ședințe plenare, tinerii vor participa la o sesiune de întrebări-răspunsuri cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Pe 23 mai, de Ziua Parlamentului, va fi lansată o expoziție cu ocazia inaugurării muzeului instituției. Printre exponatele care se regăsesc la această oră în muzeu sunt documente istorice, fotografii și cadouri protocolare primite de deputați de-a lungul anilor. În aceeași zi, elevii Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu” vor primi bursele Președintelui Parlamentului.

Totodată, Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului vor desfășura Ziua ușilor deschise la sediile din Edineț, Orhei, Leova, Comrat.

Reclame