Dodon: „Voi face tot posibilul să dizolv acest Parlament”

Preşedintele Igor Dodon va insista în continuare pentru dizolvarea Parlamentului şi alegeri parlamentare anticipate. Despre aceasta Dodon a declarat vineri, după întrevederea cu reprezentanții Comisiei de la Veneţia.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

„Eu pledez pentru alegeri parlamentare anticipate şi voi face tot posibilul să dizolv acest Parlament. Actuala Constituţie nu permite preşedintelui să facă acest lucru, de aceea am venit cu unele propuneri în acest sens. Trebuie să trecem peste toate discuţiile politice, ceea ce am discutat şi cu Comisia de la Veneţia. Eu consider că noi trebuie să creăm un sistem echilibrat politic, indiferent de interesul partinic sau ideologic al cuiva”, a declarat Igor Dodon, citat de trm.md.

Potrivit şefului statului, R. Moldova va ţine cont de cele mai bune practici internaţionale în ceea ce ţine de promovarea sistemului electoral sau de modificare a Constituţiei. „Vreau să mulţumesc experţilor Comisiei de la Veneţia pentru activitatea lor, că au făcut un lucru foarte bun şi au ascultat opiniile tuturor”, a mai spus Dodon.

Comisia de la Veneţia se va expune în luna iunie privind iniţiativa ce prevede oferirea unor atribuţii suplimentare şefului statului.

Anterior, președintele Dodon a semnat un decret prin care dispune organizarea unui referendum național consultativ pe patru subiecte. Unul dintre acestea se referă la completarea atribuțiilor șefului statului în privința temeiurilor de dizolvare a Parlamentului. În contextul iniţiativelor de modificare a sistemului electoral, o nouă delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află într-o vizită în R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Mai bine cu Parlamentul asta, pentru ca cit de cit astia au oliaca de incredere diun partea la europeni si ei mai dau bani pentru proiecte in Moldova, da daca Dodon dizolva parlamentul, o sa fie deja o majoritate pro-rusa, si degeaba o sa asteptam schimbari, ca ele n-o sa fie spre bine

    Apreciază

  2. Dar nu vei reusi, presedintele nu are aceste competente, Dodon stie asta, dar tot sustine pentru a acumula capital politic, populism si PR 🙂

    Apreciază

  3. Nu va putea Dodon să facă acest lucru cu toate că lucrează și Maia Sandu cu Andrei Năstase la interesele lui și cele Rusești!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.