Săptămâna culturii italiene în R. Moldova

Mai multe evenimente culturale de promovare a culturii italiene vor avea loc în cadrul Săptămânii culturii italiene în Republica Moldova din perioada 26 mai-2 iunie, la Chișinău. Inițiativa este la cea de-a patra ediție și vine să susțină promovarea limbii şi patrimoniului artistic italian, transmite IPN.

Moldova-Italia

Colaj: ipn.md

Începând cu 26 mai, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală invită la expoziția „Pinocchio”, iar cu începere de la ora 16.00 va avea loc și deschiderea oficială a evenimentului. Tot aici, în cea de-a doua zi a programului va avea loc inaugurarea expoziției laureaților concursului republican de arte plastice cu genericul „Pinocchio destinat minorilor”, realizat în colaborare cu școala de arte A.Sciusev, de la ora 11.00.

Pe 28 mai, cu începere de la ora 16.00, în Sala Mare a Filarmonicii „Serghei Lunchevici”, amatorii de muzică clasică sunt invitați la un concert susținut de artiștii italieni Livia Rigano (pian) și Mariateresa Battistella (clarinet).

Pe 29 mai, cu începere le la ora 17.00, la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu” va avea loc un eveniment susținut de Fabio Minazzi și Stefania Barile, profesori la Centrul Internațional Insubrico de la Universitatea Insubria din Varese. A doua zi, cu începere de la ora 15.00, va avea loc concursul „Lectura expresivă a basmului Pinocchio” în limba română.

Pe data de 31 mai, cu începere de la ora 16.00, la biblioteca „Onisifor Ghibu”, va fi lansat volumul „Pinochio Ritrovato. La forza riconoscersi burattino. Pinochio regăsit. Curajul de a se recunoaște într-o marionetă” de Savino Roggia. Tot aici, de Ziua Internațională a Copiilor, cu începere de la ora 11.00, toți micuții vor putea să-și demonstreze creativitatea în cadrul unui laborator de artă. Tot pe 1 iunie la Cinematograful „Odeon” va fi proiectat filmul „Pinocchio” subtitrat în limba română.

În ultima zi a Săptămânii Italiene,organizatorii invită la ceremonia de premiere a laureaților concursului „Scopri l’Italia tra le pagine di un libro” la Biblioteca „Onisifor Ghibu”. Va pune punct seriei de evenimente dedicate culturii italiene, premierea laureaților concursului republican de arte plastice „Pinocchio destinat minorilor”, cu începere de la ora 15.00.

Intrarea la evenimente este liberă. Săptămâna culturii italiene în Republica Moldova este organizată de Fundaţia pentru Promovare Socială „COPILUL”.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.