Festivalul Peștelui, ediția II, va avea loc la Nimoreni

Amatorii de pește sunt așteptați duminică, 4 iunie, în satul Nimoreni, Ialoveni, la cea de-a doua ediție a „Festivalului Peștelui”. Amatorii de peşte vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Festivalul Pestelui

Foto: fb.com / Festivalul Peștelui în Republica Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, citat de IPN, desfăşurarea evenimentului are drept scop promovarea consumului de peşte, unul dintre cele mai sănătoase alimente din categoria alimentaţiei sănătoase. Un alt obiectiv al acțiunii culturale este promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Programul festivalului include o expoziţie de bucate variate preparate din peşte, cum ar fi ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligă, pește prăjit cu mălai, pește cu legume, workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii, meci de fotbal, organizarea unei tombole, muzică şi agrement.

Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”. Evenimentul etno-gastronomic va fi desfăşurat începând cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s