Președintele Igor Dodon se laudă că a avut, duminică seară, o întrevedere „foarte bună” cu aproximativ 100 de reprezentanți ai diasporei moldovenești din Turcia. Dodon a scris pe Facebook că a discutat „în detalii” despre „tot ce se întîmplă în Moldova, despre prioritățile imediate în ce privește politica internă, dar și externă a statului”.

Dodon_diaspora_Istanbul

Foto: fb.com/dodon.igor1

„Au fost foarte multe întrebări din partea concetățenilor noștri și un dialog foarte constructiv. De la acordurile de garanții sociale dintre state, până la eventuala modificare a sistemului electoral, de la reintegrarea țării, până la organizarea alegerilor anticipate, politicile sociale și economice. Am promis că voi aborda la nivel înalt problemele cu care se confruntă cetățenii noștri ce trăiesc sau muncesc pe teritoriul Turciei. Sunt sigur că vom identifica soluții așa cum a fost și în cazul concetățenilor noștri din Federația Rusă”, a scris Dodon.

În context, șeful statului a promis din nou că va continua să participe la întrevederi cu reprezentanți ai diasporei moldovenești oriunde va merge în străinătate. Totodată, Dodon a menționat că întrevederea cu diaspora din Istanbul a fost una „foarte reușită”, aceasta fiind și prima experiență a consilierului pentru diasporă.

Reclame