Procurorii au expediat în judecată un dosar pe un nou capăt de acuzare în privinţa fostului deputat Veaceslav Platon, învinuit de tentativă de escrocherie săvârşită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari.

Veaceslav Platon

Veaceslav Platon. Foto: zdg.md

Potrivit materialelor cauzei penale, s-a constatat că în perioada anului 2016, Platon, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni a trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor persoane interpuse, a organizat sustragerea mijloacele financiare deţinute pe conturile companiilor respective, notează Radio Chișinău.

Potrivit Procuraturii, membrii grupului au elaborat un plan infracţional de sustragere a mijloacelor financiare care se aflau pe conturile unei companii din România (peste 205 milioane lei), dispunând iniţierea procedurii de separare de S.A. „Moldasig”.

În continuare, V. Platon ar fi intenționat să-și însușească mijloacele băneşti disponibile în conturile S.A. „Moldasig” şi S.A. ,,Alliance Insurance Group” (peste 3,5 milioane de lei şi aproximativ 10 milioane de dolari), organizând un şir de acţiuni cu caracter ilicit. Intenţia respectivă ar fi apărut, în urma blocării de către Comisia Naţională a Pieţii Financiare, pentru acţionarea în mod concertat, a unui grup de acţionari ai S.A. „Moldasig”, controlaţi de Veaceslav Platon.

Acum o lună, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, într-un dosar legat de fraudele de la Banca de Economii.

Anunțuri