Autorităţile britanice au confirmat marţi seara că Salman Abedi este atacatorul sinucigaş, care s-a detonat în timpul nopţii într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria. Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, iar alte 59 au fost rănite în urma atentatului terorist revendicat de către jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters.

Manchester Arena

Foto: news.ro

„Pot să confirm faptul că bărbatul suspectat că a dus la capăt atrocitatea de aseară este Salman Abedi (22 de ani)”, a declarat şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins.

De asemenea, acesta a precizat că anchetatorii nu vor mai publica în acest moment mai multe detalii despre Abedi.

„Prioritatea noastră, împreună cu reţeaua poliţistă antiteroristă şi cu partenerii noştri de securitate, este să continuăm să evaluăm dacă acesta a acţionat singur sau a făcut parte dintr-o reţea mai largă”, a completat Hopkins.

Salman Abedi s-a născut în 1994 în Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiaţi libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.

Părinţii săi de origine libiană au fugit la Londra, înainte de a se stabi în Fallowfield, un cartier situat în partea sudică a zonei metropolitane din Manchester.

De asemenea, familia a locuit timp de zece ani în Fallowfield

Salman Abedi are doi fraţi şi o soră, aceasta având vârsta de 18 ani.

Atacatorul sinucigaş a crescut la doar câţiva metri de un liceu de fete, care a ajuns în ştiri în urmă cu doi ani, după ce gemenele Zahra şi Salma Halane au fugit pentru a se alătura jihadiştilor Statului Islamic din Siria.

News.ro

Reclame