Un tânăr de 25 de ani dat în căutare internațională pentru huliganism a fost extrădat Republicii Moldova. Operațiunea care l-a avut ca protagonist pe cetățeanul Radu Slavenschi a avut loc marți, 23 mai, escortat de doi ofițeri ai Departamentului Securitate Națională din SUA.

Radu Slavenschi_extradare

Radu Slavenschi. Foto: politia.md

Slavenschi este suspectat de huliganism. Potrivit legislației moldovenești, acesta riscă amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Tânărul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP din 21 decembrie 2016. În aceeași lună, a fost localizat pe teritoriul SUA, ulterior fiind plasat în custodia Autorității Federale de Migrație a acestui stat.

Totodată, Slavenschi a fost cercetat penal pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene pentru skimming (infracțiuni cu carduri de credit).

Poliția moldovenească precizează într-un comunicat difuzat presei că, după sosirea în țară, tânărul a fost predat IP Centru al Directiei de Poliție a municipiului Chișinău.

Aceasta este prima acțiune comună a oamenilor legii din R. Moldova cu autoritățile SUA.

Reclame