Grant de $4,8 mln pentru agricultura conservativă din partea Japoniei

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant cu Japonia privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost aprobat în ședința de miercuri, 24 mai, a Cabinetului de miniștri.

Agricultura_Moldova

Foto: Thierry Zoccolan / afp.com

Acordul prevede alocarea unei finanțări nerambursabile în valoare de 4,8 milioane de dolari SUA pentru dezvoltarea agriculturii conservative în R. Moldova, în particular pentru procurarea utilajelor și a echipamentelor agricole.

Proiectul va fi gestionat de către actuala Unitate de Implementare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare – 2KR, perioada de implementare fiind de doi ani din data intrării în vigoare a Acordului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, agricultura conservativă este o prioritate a R. Moldova, prevăzută în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. Aceasta presupune dezvoltarea unei agriculturi durabile, adaptată la schimbările climaterice, prin aplicarea practicilor care protejează și ameliorează fertilitatea solului.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

  1. Japonia nu numai anul acesta invrestește în agricultura din Moldova! Anii trecuți ai au pus pe picioare programul 2KR doar că beneficau de el doar cei din PLDM!

    Apreciază

  2. Un exemplu cînd o țară străină nouă încearcă să ne ajute, un exemplu cînd trebuie să acordăm respect Japoniei și să colaborăm mai strîns cu acest stat.

    Apreciază

  3. Niponii investesc in tara unde guvernul poate sa ofere careva conditii pentru buna dezvoltarea unui oarecare domeniu. Volumul total al investiţiilor în zonele economice libere pe întreaga perioadă de activitate ale acestora, conform situaţiei din 1 octombrie 2016, a constituit 249,7 mil. dolari SUA (cu 15,3% mai mult decât la situația din 1 octombrie 2015), dintre care în 9 luni 2016 au fost investite 14,2 mil. dolari SUA.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s