Gradul „democraţiei” în ţărişoricuţa noastră Moldova (vorba lui N. Dabija) a crescut până la saţietate! Noi, cum se întâmplă ceva, ieşim la proteste sau „mărşăluim” cadenţat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, locul sfânt pentru basarabenii români, unde câteodată participanţii la aceste defilări nu ştiu nici măcar pentru ce şi pentru cine protestează sau pe cine susţin, scrie Romeo Șcerbina în „Literatura și Arta.

Igor Dodon_Renato Usatii

Igor Dodon și Renato Usatâi. Foto: infobiz.md

În zilele de odihnă recente, capitala a fost invadată de participanţi în alb, mult roşu, albastru, cu alte cuvinte, în toate culorile curcubeului. Tovarăşul „prezident” Dodon şi-a dorit să manifeste o „mare grijă” față de familia tradiţională şi a ieşit zâmbăreţ în faţa gloatei socialiste, indignându-se de acţiunea fostului său camarad de partid Petrenco, în susţinerea gaylor. Acesta (Dodon) a încercat (a câta oară!) să ne dea o lecţie de ortodoxie şi statalitate. Grimasele dânsului, de mult cunoscute, la adresa guvernării statului, dar mai ales a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu care, de fapt, luptă de mai mulţi ani, aduc a naftalină sovietică, ameninţându-ne cu diferite intemperii ce ne aşteaptă, dacă nu-i vom da împuterniciri suplimentare, pentru a preface Basarabia într-un lagăr de concentrare şi exterminare.

Văzând acest exemplu, s-a activizat şi Usatîi, fugarul şi criminalul de „negăsit”, care, de la Moscova, le-a ordonat adepţilor „Partidului Nostru (al cui?)” să iasă masiv la proteste,

Romeo Scerbina

Romeo Șcerbina

ameninţându-i cu eliberări din posturi şi alte răzbunări crâncene. Societatea noastră laşă s-a divizat nu numai în diferite grupări, dar şi, se pare, la nivel celular: casă, familie, colegi de muncă.

Ameninţările cu alegeri anticipate, împingerea forţată spre uniunea artificială a „ruşilor de pretutinderi” ne fac să ne zguduim la gândul că aceasta s-ar putea chiar întâmpla! Ne mai bagă un cui „în coaste” şi autonomia găgăuză, înroşită şi moşită de Dodon şi Vlah. Şi aşa, pas cu pas, mergem înspre un hău diavolesc.

Şi totuşi, cred că bunul Dumnezeu n-o să ne lase să cădem „în nesupunere” şi anarhie totală! Să fim vigilenţi, să-l debarcăm pe acest impostor, chiar dacă va necesita un efort foarte mare şi unit al societăţii. Să nu uităm de „frica” de Dumnezeu, rugându-ne pentru iertarea păcatelor. Ale tuturora!

Romeo Șcerbina, Literatura și Arta

Anunțuri