PL a părăsit coaliţia de guvernare. Anunţul a fost făcut vineri seară de către preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu, după încheierea şedinţei extraordinare a Consiliului Republican al PL. Liderul liberalilor a mai anunţat că miniştrii PL îşi vor depune demisia.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: tribuna.md

Hotărârea a fost luată de Consiliul Republican al PL în urma unei propuneri parvenite din partea Biroului politic al formațiunii.

„Vă aduc la cunoștință că Consiliului Republican al PL, prin hotărârea s-a de astăzi, a susținut decizia înaintată de Biroului politic al formațiunii, de a părăsi această majoritate parlamentară. Motivele sunt următoarele: chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt luptă cu PL, pentru a compromite acest partid, care și-a asumat idealul de unire a Republicii Moldova cu România, partid care a fost anticomunist, pentru dreptate, adevăr, prosperitate”, a declarat Mihai Ghimpu, citat de trm.md.

Anunțul lui Mihai Ghimpu vine după ce joi, 25 mai, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut de către procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată.

Președintele PL a declarat că primarul Dorin Chirtoacă ar fi fost reținut nefondat. „Primarul Dorin Chirtoacă a fost reținut ieri pe motivul că Grozavu și Gamrețki au spus că edilul le-a zis să semneze contractul, cu toate că primarul nu are nicio treabă. CMC a instituit un grup de lucru în acest sens, care l-a desemnat pe Grozavu. Acest dosar a fost deschis din 2015. Motivul reținerii și arestării – o bănuială rezonabilă. S-a creat o practică la noi ca la abator”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Ghimpu a mai declarat că miniștrii din partea PL își vor depune luni, 29 mai, mandatele.

Reclame