Active de peste 1 miliard de lei, scoase la vânzare

Agenția Proprietății Publice anunță organizarea, în perioada 26 mai – 30 iunie a.c., a celei de a doua runde din acest an de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat. Preţul pe care speră să-l obţină statul de la comercializarea acestor bunuri  se ridică la circa 1,2 miliarde de lei.

Licitatie_active

Foto: radiochisinau.md

Potrivit portalului mold-street.com, citat de Radio Chișinău, la licitația cu strigare pentru privatizare sunt scoase 10 bunuri, inclusiv trei întreprinderi de stat, şase complexe de bunuri imobile și un obiect nefinalizat, iar preţul iniţial al acestor obiective este de circa 13 milioane lei. Termenul limită de depunere a cererilor de participare la licitație este 20 iunie, iar desfășurarea licitației pe 21 iunie.

Din aceste 10 bunuri, cele mai valoroase active sunt Baza turistică „Moldova” din Iasinea, Rahov (Ucraina, reg. Transcarpatică) pentru care APP cere un preţ iniţial de 8,1 milioane lei şi Institutul de Proiectări de Stat „Iprocom” din Chişinău – 3,3 milioane de lei.

Este planificată și privatizarea a 11 întreprinderi de stat estimate la circa 537 milioane lei. Dintre acestea  cel mai mare preţ este cerut pentru Fabrica de sticlă din Chişinău – 230 de milioane de lei.

Amintim că în acest an a mai avut loc o rundă de privatizare în cadrul căreia au fost vândute active de peste 73 de milioane lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.