„Vedeți că eu, cum să vă spun, merg pe altă cale. Eu nu merg pe calea de a mă face erou în fața oamenilor, să pronunț nume. Eu încerc să schimb lucrurile. Și asta am făcut-o întotdeauna, de aceea și nu sunt înțeles de oameni”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul ediției de vineri, 26 mai, a emisiunii „ÎnPROfunzime” (min. 52:05) de la PRO TV Chișinău, moderată de Lorena Bogza.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Captură video: protv.md

Precizăm că Mihai Ghimpu a făcut aceste declarații în contextul arestării primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nepotul său, care este și prim-vicepreședinte al PL.

„A o face pe eroul și a spune numai «Plahotniuc, Plahotniuc, Plahotniuc!» și gata, mai mult nu faci nimic, asta nu-i om de stat…, asta nu-i om de stat (…) Toți cresc acum pe Plahotniuc, ca drojdia, ca aluatul cu drojdie”, a răbufnit Ghimpu.

„Stimați cetățeni, acuma mă doare tare, lăsați-mă puțin să-mi mai treacă durerea. Lăsați-mă puțin să-mi treacă durerea. Niciodată nu m-am gândit că o să ajungem la ziua în care am ajuns. Eu am fost și rămân acela care am fost. Sunt momente când poți vorbi, sunt momente când nu poți vorbi. Din păcate, asta e situația pe care noi am creat-o toți împreună când mergem la vot, când nu mergem la vot, când tolerăm niște lucruri, pe unul îl înțelegem, pe altul nu; sau ascultăm minciuna în loc să ascultăm adevărul”, s-a lamentat Ghimpu.

Potrivit lui Ghimpu, reţinerea lui Chirtoacă este o comandă politică în care este implicată Moscova. Ghimpu crede că Igor Dodon ar fi principalul vinovat, iar o contribuţie ar avea-o şi fostul liberal Anatol Şalaru. Totodată, întrebat dacă liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar avea vreo legătură cu situația în care s-a pomenit primarul Chirtoacă, Ghimpu nu a afirmat și nici nu a infirmat această posibilitate, argumentând că deocamdată nu dispune de probe pentru a declara „ceea ce dorește să audă” moderatoarea emisiunii, Lorena Bogza.

Anunțuri