Mâine ar putea fi numită conducerea interimară a capitalei

Consiliul municipal Chişinău s-ar putea întruni mâine în şedinţă pentru a examina posibilitatea numirii conducerii interimare a capitalei, a specificat pentru Moldpres șeful Direcției relații cu publicul a Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc.

Primaria Chisinau

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Solicitat de Moldpres, șeful-adjunct al Direcției relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, a specificat că mâine membrii Consiliului municipal vor numi un secretar al şedinţei care va include acest subiect pe ordinea de zi.

„Este o situaţie fără precedent şi legea nu prevede expres ce acţiuni ar trebui întreprinse în asemenea cazuri. Există loc pentru interpretări, primarul a fost reţinut, dar nu este suspendat din funcţie, însă este în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile. Din acest motiv rămâne la discreţia consiliului să ia o decizie privind numirea unui conducător al capitalei”, a opinat Bogdan.

Şeful fracţiunii socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, a comunicat pentru Moldpres că juriştii socialiştilor, dar şi reprezentanți ai grupului de inițiativă pentru referendumul de demitere a primarului general, se vor întruni astăzi pentru a decide acţiunile care vor fi întreprinse în cadrul şedinţei de mâine. „Se va discuta inclusiv scrisoarea de la Ministerul Finanţelor transmisă fracțiunilor în această dimineață”, a adăugat Ceban.

În dimineaţa zilei de astăzi, Ministerul Finanţelor a expediat o scrisoare oficială adresată Direcţiei finanţe a primăriei şi şefilor de fracţiuni, în care se solicită desemnarea urgentă a unei persoane împuternicite să semneze şi să ia decizii, altfel există riscul blocării activității financiare a bugetului local.

Capitala a rămas fără conducere după ce la finele săptămânii trecute primarul general Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA, fiind suspectat de trafic de influenţă. În arest se află şi viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, dar şi secretarul Consiliului municipal Valeriu Didencu.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.