Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, controlează situația economică și politică din țară prin intermediul pârghiilor și al oamenilor din partidul său. De această părere este ex-procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, fratele președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Ivan Diacov

Ivan Diacov. Foto: ipn.md

„Dacă el (Vlad Plahotniuc – n.r.) va izbuti să argumenteze cu fapte reale că dorește binele acestei țări, va fi aplaudat. Sunt convins că dacă ar ieși la o plimbare pe bulevardul Ștefan cel Mare, fiecare a doua persoană o să vrea să-i strângă mâna și o să considere drept cinste să se salute cu el”, a declarat Diacov într-un interviu pentru „Timpul”.

Întrebat despre cum a ajuns Vlad Plahotniuc lider de partid și cel mai influent om din R. Moldova, Ivan Diacov a declarat că pe actualul lider al PDM „l-a crescut Voronin” și „l-au ales oamenii”. „Nu exclud că tot așa oamenii o să-l aleagă pe Plahotniuc și președinte sau prim-ministru. După cum merg lucrurile, este real. Depinde de domnul Plahotniuc”, consideră Ivan Diacov, care a mai declarat că nu ar vota pentru Vlad Plahotniuc.

Anunțuri