Petru Lucinschi, ex-preşedintele de tristă amintire al ţării, poate că este unul dintre cei mai nefericiţi părinţi care sunt incapabili să priceapă că nenorocirile celor doi fii ai săi au fost provocate chiar de el, scrie gazetaraul Mihai Conțiu în „Moldova Suverană”.

Petru Lucinschi

Petru Lucinschi. Foto: tribuna.md

Unul din fiii săi, Serghei Lucinschi, este judecat în România, iar potrivit informaţiilor de care dispun se pare că nu va scăpa fără minimum şase ani de puşcărie.

Chiril si Sergiu Lucinschi

Chiril şi Sergiu Lucinschi (dreapta)

Al doilea său fiu, Chiril Lucinschi, a fost şi el arestat. Dacă este să ne luăm după constatările din primul Raport Kroll, atunci şi Petru Lucinschi ar trebui cercetat penal, ca parte implicată în furtul miliardului.

Drama neasumată a lui Petru Lucinschi este aceea că, iar aici îl citez pe regretatul meu fost prieten Anatol Ciocanu, un poet superb şi fost coleg de facultate cu Lucinschi, „din copilărie şi pînă la bătrîneţe, el a fost tot timpul şef”. Avînd un tată mare şef pe vremea URSS şi preşedinte de Parlament şi de ţară în Republica Moldova, băieţii lui au trăit şi s-au comportat ca nişte beizadele. Li s-a permis TOTUL pentru că erau fiii TATĂLUI ŞEF. Oricărui om cinstit, bine educat îi este imposibil să aleagă de cine să-i pară mai mult rău – de TATĂ sau de FII! Este imposibil, căci şi maturitatea devine responsabilitatea fiecăruia în parte!

Citește ARTICOLUL INTEGRAL al lui Conțiu. Sunt vizați și liberalii Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă.

Anunțuri