Parlamentar rus, după ce Chișinăul a expulzat diplomați ruși: Rusia va recurge la măsuri simetrice

Rusia va răspunde deciziei Ministerului de Externe al R. Moldova de a expulza cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău prin expulzarea unor diplomați moldoveni, a declarat luni Igor Morozov, membru al comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, relatează Ria Novosti, potrivit Deschide.md.

rusia_drapel_tricolor

„În această situație noi nu putem răspunde altfel. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expulzarea diplomaților moldoveni”, a declarat Morozov.

Un oficial din Ministerului de Externe al Republicii Moldova a anunțat luni că cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost declarați persona non grata, fără să precizeze motivele acestei decizii.

Informația a fost confirmată de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin. „Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic”, a declarat el agenției TASS.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook calificând drept „revoltător” gestul Ministerului de Externe de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși, care trebuie să părăsească R. Moldova în 72 de ore.

În opinia lui Dodon această decizie este rezultatul unei comenzi venite „din Occident, poate de peste ocean”. El a acuzat guvernul de la Chișinău că „a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune” și că a „făcut un gest urât, care nu va trece fără consecințe negative”.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.