Campania de informare „Adolescență fără devianță”, desfășurată de Poliție în perioada 10 aprilie – 19 mai, s-a încheiat cu succes în instituțiile de învățământ gimnazial din R. Moldova.

Politia_elevi

Foto: politia.md

Polițiștii au reușit să parcurgă peste 1200 de instituții de învățământ, desfăşurând mii de activităţi informative, unde au sensibilizat copiii cu  privire la  consecințele comportamentului delincvent, faptele pentru care poartă răspundere, sancțiunile ce pot fi aplicate, dar și importanța respectării regulilor de siguranță în mediul online.

Pentru a fi interactivi și a spori amploarea mesajelor de siguranță, copiii au fost antrenați în activități de grup, au vizionat spoturi video privind siguranța în internet și au fost familizarizați cu serviciile și specialiștii care pot să le acorde asistență și suport.

Poliția atenționează că dialogul zilnic şi determinarea unei perioade concrete de acces a internetului, instalarea programelor de control parental pentru a restricționa accesul la surse cu conținut dăunător, dar și monitorizarea per ansamblu a informațiilor  accesate de copil  sunt doar câteva din recomandările pentru sporirea siguranței în mediul virtual.

În cazul în care doriți să raportați un abuz în internet, accesați pagina web: ww.internetsigur.md sau adresați-vă celui mai apropiat post, sector sau inspectorat de poliție.

Reclame