Plahotniuc despre soarta coaliției de guvernare și „pasul strategic” al PL

Coaliţia majoritară rămâne funcţională chiar şi după plecarea fracţiunii PL, a declarat astăzi președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing. Potrivit liderului democrat, coaliţia va continua să implementeze reforme şi, în continuare, să asigure programul de guvernare.

Vlad Plahotniuc (1)

Vlad Plahotniuc. Foto: edelweiss.md

„Înţelegem cu toţii ce responsabilitate avem acum, dar suntem pregătiţi să facem faţă oricăror provocări şi să susţinem Guvernul”,a  declarat Vlad Plahotniuc, citat de trm.md.

Potrivit liderului PDM, decizia de vineri a PL ar putea avea la bază două motive, printre care unul legat de factorul emoțional, iar un al doilea – legat de o posibilă dorință a liberalilor de a-și reface forțele fiind în opoziție în perspectiva alegerilor parlamentare din 2018.

Suntem mai degrabă înclinați să credem că PL a utilizat evenimentele de la Primărie drept un pas strategic de a pleca de la guvernare și a  intra în opoziție. Acest pas le oferă un anumit confort și le permite să aibă o evoluție posibilă mai bună până la alegeri”, a mai declarat liderul PDM.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, PDM nu critică și nu judecă decizia liberalilor. „Noi respectăm decizia colegilor din PL așa cum a fost luată și vom merge înainte. Am avut un parteneriat politic foarte bun, am făcut multe împreună. Chiar și cu PL în afara coaliției sper că vom colabora politic în continuare pe proiectele benefice pentru țară”,a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Vineri, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că PL părăseşte coaliţia de guvernare, iar miniştrii din echipa PL îşi vor depune demisia.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

6 răspunsuri

 1. Le Justicier
  Ce vrea „academicianul” „Baba care se chiaptănă ” (Bcsc)

  Și ce totuși vrea „academicianul” „Baba care se chiaptănă ” (Bcsc)? Răspunsul la acestă întrebare este veche de când lumea. Dumnealui vrea bani. Bani și poate și altceva. Dar în primul rând bani. Cele câteva mii de gologani primiți pentru țopul bătrânesc din hora votului nominal (hora jupânului) rezolvă foarte puțin poftele de adolescent ale moșneagului de 68 de ani. Nu țopăie dumnealui numai pentru asta. „Academicianul” Bcsc vrea bani mai mulți, iar fi foarte la îndemână un loc pentru vreo patru ani în Parlament. Faptul că va strica acolo dejeaba aerul, va scărpina degeaba mărgelele, încuviințând moșnegește toate șotiile echipei „democrate” pentru septuagenarul „academician” Bcsc contează mai puțin sau nu contează de fel.
  Și totuși este foarte de neînțeles poziția „academicianului” septuagenar în privința votului nominal. Oare chiar dumnealui nu înțelege ce-ar însemna votul nominal în condițiile actuale? Dacă îi este atât de greu să înțeleagă, de ce nu se interesează la frații de peste Prut, care nu chiar demult s-au întâlnit cu aceiași problemă și pe care au rezolvat-o cu succes?
  Cât n-ar părea de straniu una din chestiile foarte greu de înțeles pentru „academicianul” Bcsc este legată de schimbările care au avut loc în ultimul timp în lume în ansamblu și în țărișoara nostră în particular. Atuci când eroul nostru a fost ales în Parlament cu votul nominal, olgarhi pe meleagurile noastre pur și simplu nu existau în natură. Piciul Valoghea Plohotniuc alerga cu chestia goală prin praful din Pitușca și-și făcea treburile pe sub garduri. Pe atunci pur și simplu nu avea cine să cumpere voturi. Cu totul altfel stau lucruile acum. Piciul Valoghea Plohotniuc a crescut și s-a făcut mare, devenind atotputericul stăpân de pe malurile Bâcului, olgarhul Vlad Plahotniuc. S-a apucat de manipulat opinia publică cu votul nominal, cu cele mai grandioase „sondaje” din lume și se pregătește să devie și oficial stăpânul Moidovei, că neoficial deja este!

  Apreciază

 2. Daca s-au ocupat de reforma guvernarii, atunci asa sa fie, important sa ofaca cat mai operativ si sa nu taraganeasca. In curand vin alegerile si socialistii sunt in top in sondaje.

  Apreciază

 3. Așa le trebuie acestora! Dacă ghimpu plînge după Chirtoacă, atunci să o facă pentur el șți în pușcărie dar nu din prostie și pentur asta să-și dezamăgească electoratul!

  Apreciază

 4. Sa nu uitam ca in lupta cu coruptia trebuie de jertvit si oameni din Chisinau au inteles ce se petrecea in Primarie, Dar PL-ul a ramas cu neamurile in brate si nu cu viitorul care la promis acestui popor.

  Apreciază

 5. Acum toata responsabilitatea de a pastra cursul europena e pe spatele PD-ului! Ne dai Bog sa ne tradeze si astia!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s