Coaliţia majoritară rămâne funcţională chiar şi după plecarea fracţiunii PL, a declarat astăzi președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing. Potrivit liderului democrat, coaliţia va continua să implementeze reforme şi, în continuare, să asigure programul de guvernare.

Vlad Plahotniuc (1)

Vlad Plahotniuc. Foto: edelweiss.md

„Înţelegem cu toţii ce responsabilitate avem acum, dar suntem pregătiţi să facem faţă oricăror provocări şi să susţinem Guvernul”,a  declarat Vlad Plahotniuc, citat de trm.md.

Potrivit liderului PDM, decizia de vineri a PL ar putea avea la bază două motive, printre care unul legat de factorul emoțional, iar un al doilea – legat de o posibilă dorință a liberalilor de a-și reface forțele fiind în opoziție în perspectiva alegerilor parlamentare din 2018.

Suntem mai degrabă înclinați să credem că PL a utilizat evenimentele de la Primărie drept un pas strategic de a pleca de la guvernare și a  intra în opoziție. Acest pas le oferă un anumit confort și le permite să aibă o evoluție posibilă mai bună până la alegeri”, a mai declarat liderul PDM.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, PDM nu critică și nu judecă decizia liberalilor. „Noi respectăm decizia colegilor din PL așa cum a fost luată și vom merge înainte. Am avut un parteneriat politic foarte bun, am făcut multe împreună. Chiar și cu PL în afara coaliției sper că vom colabora politic în continuare pe proiectele benefice pentru țară”,a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Vineri, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat că PL părăseşte coaliţia de guvernare, iar miniştrii din echipa PL îşi vor depune demisia.

Reclame