Moscova expulzează cinci diplomaţi moldoveni

Cinci diplomaţi moldoveni din cadrul Ambasadei R. Moldova de la Moscova au fost declaraţi miercuri, 31 mai, persona non grata pe teritoriul Federaţiei Ruse.

rusia_moscova_kremlin

Foto: hepta.ro

Solicitat de Moldpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Samson, a menționat că „în a doua parte a zilei de astăzi a fost recepționată o notă din partea Ministerului rus de Externe în care se spune că cinci angajaţi ai misiunii diplomatice moldoveneşti de la Moscova au fost declaraţi persona non grata. Vom reveni ulterior cu detalii”, a spus Samson.

Tot astăzi pe site-ului Ministerului rus de Externe a fost plasat un comunicat de presă în care se precizează că aceste măsuri au fost luate ca răspuns la expulzarea, pe 29 mai, de către autoritățile moldovenești a cinci diplomați ruși. Potrivit comunicatului, diplomații moldoveni trebuie să părăsească Federația Rusă în cel mult trei zile.

„Partea rusă îşi exprimă speranţa că R. Moldova este conştientă de acţiunile sale ostile împotriva Federaţiei Ruse şi pasul distructiv întreprins de partea moldovenească, ceea ce contravine principiilor parteneriatului şi încrederii reciproce”, se mai menţionează în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.

Acum două zile, cinci diplomați din Federația Rusă au fost expulzați din R. Moldova și declaraţi persona non grata pe teritoriul țării. În ședința de astăzi a Guvernului, premierul Pavel Filip a menționat că „nu s-a dorit luarea unei astfel măsuri și crearea acestei situații, însă la mijloc este interesul național, securitatea R. Moldova, care are prioritate în fața oricăror alte considerente”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.